zondag 22 januari 2017

een krantenartikel brengt duidelijkheid

Ik kan het nog steeds niet geloven .. dienen Trump officieel president *zo'n smiley met uitpuilende ogen*

Een opgeblazen oranje-uitziende-met-duidelijk-fake-haar aap die ermee weg komt met een ongelooflijk denigrerende houding tegenover vrouwen, is de machtigste man van Amerika.

Ik mag hem niet en dat is nog zacht uitgedrukt!  In mijn vorig leven was ik een suffragette denk ik soms en zo'n aap zie ik nog 'ons' stemrecht intrekken!?  Maar ik er alle vertrouwen in dat 'ons mutti' hem wel kort zal houden.

Een lange tijd kon ik mijn gedacht over Trump niet verwoorden, tot gister.  In een artikel las ik volgende zin;

"Zijn uitgangspunt over zichzelf is dat hij zich niet ziet als een politicus, hij is een non-politicus, een zakenman, een burger die de zaak overneemt."

En daar zit volgens mij het probleem .. niet alleen heeft hij géén ervaring als politicus, hij is een zakenman en een zakenman ziet naar cijfers en niet naar de mensen, wat hij ook mag zeggen.  Dus hij kan de Amerikaanse bedrijven misschien wel terug naar het land brengen maar die bedrijven zijn niet voor niets naar het buitenland getrokken.  Negen van de tien zijn veel bedrijven naar Azië getrokken en het is algemeen geweten dat het daar goedkoper is.  Als die bedrijven dan terug naar het homeland komen betekend dat wel duurdere 'productiekosten' .. zo redeneert mijn brein toch..
En het tekort op de winst moeten/willen die bedrijven dan toch ergens anders halen.  En dan hoor ik in mijn achterhoofd 'alles wordt duurder'.

We zullen wel zien wat 4-jaar-Trump zal geven maar ik heb er alvast geen goed gevoel bij!?

Geen opmerkingen: